Het is herfst en al het groen verkleurt langzaam van prachtig geel, naar oranje-bruin en rood. Zodra de bladeren van de bomen vallen dan doet de winter zijn intrede en maakt de neerslag van het najaar plaats voor die gure wind en de ijzige kou. Onze huid krijgt het zwaar te verduren in deze periode. Tijd om de verzorging ervan onder de loep te nemen. Met deze tips kom je met een gezonde en frisse huid de koude wintermaanden door.

Probeer uitdroging tegen te gaan
We hebben een natuurlijke afkeer van kou en we passen onze kleding er dan ook meestal direct op aan. In het najaar komt de winterjas weer uit de kast en ook de sjaal, muts en handschoenen worden weer tevoorschijn getoverd. Maar uitdroging van de huid is in de wintermaanden bijna niet te voorkomen. Want we zijn al snel geneigd om de verwarming in huis een tandje hoger te zetten, we douchen graag wat langer en soms extra warm. Maar al die factoren zorgen er juist voor dat onze huid extra (snel) uitdroogt.

Door de verminderde talgproductie in de wintermaanden weet de huid het natuurlijke vocht minder goed vast te houden. Terwijl vocht en vet de huid juist soepel houden. Toch kun je uitdroging van huid tegengaan door niet te lang of te warm te douchen en door geen hardnekkige zeep te gebruiken. Maar ook kun je erop letten om de verwarming niet te hoog te zetten, trek eens een lekkere warme trui of een vest aan. En bevochtig de ruimte door bijvoorbeeld een bakje water op de verwarming te zetten.

Hydrateer van binnenuit
Juist in de zomer ben je misschien wat makkelijker geneigd om meer water te drinken; om je dorst te lessen of om wat af te koelen. Toch is het in de wintermaanden minstens zo belangrijk om voldoende water te blijven drinken. Op die manier ga je pro-actief te werk en kun je het hydrateren van de huid van binnenuit stimuleren. Dus drink gerust eens een extra kop thee, want je kunt in de winter rustig 3 tot 4 glazen extra vocht aan je dag toevoegen.

Geef je huid de aandacht die het verdient
Ieder lichaamsdeel en ieder huidtype verdient een eigen aanpak in de verzorging. Zo bevat de huid van de lippen bijvoorbeeld weinig talgkliertjes, daardoor zijn de lippen bijzonder gevoelig voor vocht en kou. En bij droge lippen heb je misschien de neiging om je lippen te bevochtigen met je tong, maar het vocht en de enzymen in het speeksel hebben een uitdrogend effect. Smeer je lippen daarom, juist in de koude wintermaanden, regelmatig in met een verzorgende lippenbalsem.

Maar ook je handen zijn extra gevoelig voor kou. Ze kunnen makkelijk ruw en schraal aanvoelen; er kunnen dan pijnlijke kloofjes ontstaan. Zorg ervoor dat je je handen goed beschermt, door handschoenen te dragen. Smeer je handen daarnaast regelmatig in met een zachte en verzorgende handlotion. Datzelfde geldt voor de rest van je lijf, smeer je bodylotion in de winter bijvoorbeeld wat vaker dan je normaal gewend bent of gebruik zo nodig een wat vettere crème. En kies voor het gezicht voor een hydraterende dagcrème, zodat de vochtbalans van de huid zich voldoende kan herstellen.

Skin- en bodycare producten als eigen merk op de markt brengen
Het hebben van een eigen merk is een verrijking voor je bedrijf en het versterkt jouw positie in de markt. Want kwaliteit, vakkennis en passie komen samen in jouw eigen producten en ze zijn tegelijkertijd het perfecte visitekaartje. Stel je eens voor dat je, juist in de wintermaanden, met een verzorgende hand- of bodylotion op de markt kan komen. Met een hydraterende nachtcrème of een heerlijk zachte en verzorgende lippenbalsem. De identiteit en uitstraling van jouw bedrijf worden sterker en je omzet zal stijgen.

Met White Label Podium kun je bijvoorbeeld al een eigen lijn skincare op de markt brengen vanaf 12 stuks. Onze standaard formule wordt dan voorzien van een prachtig label met jouw eigen merk erop. Wil je liever een high quality label, bijvoorbeeld met een gouden biesje of een afwerking van zilverfolie, dat kan al vanaf 144 stuks.

Met Private Label kun je nog een stapje verder gaan in het personaliseren van jouw eigen merk, door bijvoorbeeld zelf een verpakking uit te kiezen. Dus heb je liever een zwarte fles met een gouden dop? Dat kan! Of wil je graag een bepaald parfum aan jouw product toe laten voegen? Dat kan met Private Label Custom Blend. We stellen je zelfs in de gelegenheid om jouw eigen formule samen te stellen; met Private Label Custom Made. Op die manier heb je volledige controle over de samenstelling en de unieke eigenschappen van jouw product.

White Label Podium en BottleX maken onderdeel uit van René Internationaal B.V.; autoriteit op het gebied van research & development en de productie van cosmeticaproducten. We zijn actief in meer dan 20 landen en richten ons naast een uitgebreid assortiment cosmeticaproducten ook op homecare; met onder andere geurkaarsen, roomparfums, aroma diffusers, geurstokjes, etc. Door branding en innovatie helpen we jou, om je bedrijf en jouw eigen merk te laten groeien.