Trends, ze komen en gaan. Niets nieuws onder de zon, dat is altijd al zo geweest. Of het nu gaat om haute couture, coiffure of om design. Wat wél opvalt is dat sommige trends na een bepaalde tijd nog eens terugkeren. Neem nou bijvoorbeeld vintage, dat is weer helemaal hip! Maar wat houdt vintage nu precies is in en wat maakt het zo ontzettend exclusief? We praten je graag bij, zodat je zelf kan bepalen of je mee wil liften op het succes van deze trend.

Vintage moet écht oud zijn en dat maakt het exclusief

In tegenstelling tot veel andere trends is vintage niet na te maken en juist die eigenschap maakt het zo ontzettend bijzonder en exclusief. Vintage wil namelijk zeggen dat het product, kledingstuk of ontwerp daadwerkelijk uit de jaren 20 tot 80 van de vorige eeuw komt (1920-1980). Het moet dus echt in die tijd geproduceerd zijn om als vintage bestempeld te worden. Vintage is dus écht oud. In tegenstelling tot bijvoorbeeld retro, waarbij je vooral probeert om iets er ‘oud’ of ‘vintage’ uit te laten zien.

Toch kun je met een vintage look prima meeliften op deze bijzondere trend. Want in je productontwikkeling en vormgeving kun je natuurlijk heel goed dat karakteristieke gevoel uit vervlogen dagen terug laten komen. Daarbij maakt het niet uit of je mikt op de bruisende maar stijlvolle jaren 20 of de opvallende en vrijgevochten jaren 60. Maar strikt genomen spreek je dan dus niet over vintage, maar over een vintage look.

Geef je merk de juiste uitstraling, die past bij jouw stijl en jouw smaak
Het hebben van een eigen merk is een verrijking voor je bedrijf en het versterkt jouw positie in de markt. Kwaliteit, vakkennis en passie komen samen in jouw producten en ze zijn tegelijkertijd het perfecte visitekaartje voor je salon. Stel je eens voor dat je met een bijzonder stijlvol ontworpen vintage-lijn onder jouw eigen merk op de markt komt. De identiteit en uitstraling van je salon worden sterker en je omzet zal stijgen. Door het ruime aanbod aan haar- en verzorgingsproducten is er altijd voor elk wat wils en de uitstraling van de producten heb je, met het ontwerp van het gepersonaliseerde label, natuurlijk zelf in de hand.

Bij White Label Podium ontwikkelen en produceren we al onze prachtige producten zelf. Een cosmeticafabriek, met eigen laboratorium en productiefaciliteit in het groene Rijsbergen, in Nederland; vlak bij de Belgische grens. Met zorg, aandacht en liefde maken we er de mooiste producten.

Haar- en verzorgingsproducten producten als eigen merk
Met White Label Podium kun je bijvoorbeeld al een eigen merk op de markt brengen vanaf 24 stuks. De krachtige formules worden dan voorzien van een prachtig label met jouw eigen merk erop. Wens je liever een high-quality label, bijvoorbeeld met een oogstrelende afwerking met goud of zilverfolie, dat kan vanaf 144 stuks.

Met Private Label kun je nog een stapje verder gaan in het personaliseren van jouw eigen merk, door bijvoorbeeld zelf een verpakking uit te kiezen. Dus heb je liever een bruine fles met een donkergroene dop? Dat kan! Of wil je graag een bepaald parfum aan jouw product toevoegen? Ook dat kan met Private Label Custom Blend. Je kunt zelfs je eigen formule samen laten stellen, met Private Label Custom Made. Op die manier heb je volledige controle over de samenstelling en de unieke eigenschappen van jouw producten.